Samo svi zajedno možemo vratiti Lim medju najčistijim rijekama

NVO,,Euromost“ je juče  održala konferenciju za medije povodom završetka projekta pod nazivom,,Identifikacija,registracije i evidencija divljih deponija na obalama Lima od Plava do Bijelog Polje.

Koordinator na ovom projektu Almer Mekić je izrazio zadovoljstvo uspješnom završenom projektu i realizovanim aktivnostima, a posebno što su u Plavu,Andrijevici i Beranama evidentirali koji su to problemi sa kojim se susreće rijeka Lim u ovim opštinama.

Takodje je jako značajno navodi Mekić, što se kroz projekat uspostavila saradnja sa Sportsko ribolovnim društvima iz Plava,Andrijevice i Berana, kao i Lokalnim upravama i predsjednicima tih opština, sa kojim će nastaviti saradnju i u buduće u cilju zaštite rijeke Lim.

Mekić je naglasio,da su evidentirali sve divlje deponije na obalama u ove tri opštine, da nije problem da se organizuju zajedničke akcije na čišćenje istih, ali moraju se nakon toga uključiti sve inspekcije da te obale nakon čišćenja zaštite, shodno Zakonu o komunalnom redu, jer samo svi zajedno možemo vratiti rijeku Lim medju najčistijim rijekama.

Sve evidentirane deponije u ove tri opštine će se dostaviti, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravi voda Crne Gore i pomenutim Lokalnim upravama.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor