Sa računa skidaju, penzionere ne pitaju

Fond PIO na zahtjev Saveza udruženja penzionera svojim članovima umanjio februarsku penziju za jedan euro i taj novac usmjerio za pomoć Turskoj i SirijiUpravni odbor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) je na predlog Saveza udruženja penzionera sa februarske penzije, koja se ovih dana isplaćuje, skinuo penzionerima jedan euro i taj novac je usmjeren za pomoć stanovništvu Turske i Sirije, koje su nedavno pogodili razorni zemljotresi, ali o tome nijesu obaviješteni pojedini članovi Saveza udruženja penzionera. Riječ je o sumi od blizu 89.301 eura.

Odluka je zaključak sa sjednice Upravnog odbora Fonda (PIO) održane 13. marta, a zahtjev je inicirao Savez udruženja penzionera, pa se odbitak sa februarske penzije odnosi isključivo na njihove članove, kojih je više od 80.000 u Crnoj Gori.

”Na osnovu zahtjeva penzionera, članova Saveza udruženja penzionera Crne Gore, ovo udruženje je prema svojim članicama, opštinskim udruženjima penzionera, iniciralo pokretanje akcije prikupljanja novčane pomoći stanovništvu Turske i Sirije, stradalom u nedavnim zemljotresima koji su pogodili te države. Novčana pomoć bi se prikupila putem obustave na isplatu penzije za februar, u iznosu od jednog eura za sve članove udruženja”, navedeno je u zaključku Fonda PIO, u koji su “Vijesti” imali uvid.
Izvor: Vijesti
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor