Đukanović i Milatović u drugom krugu

Prema preliminarnim podacima Centra za monitoring, na osnovu oko 90 posto obrađenog uzorka, aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović osvojili su najviše glasova na predsjedničkim izborima. Drugi krug biće održan 2. aprila.

Kandidat Demokratske partije socijalista za predsjednika države Milo Đukanović osvojio je 35,3 odsto glasova, a kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović 29,3 odsto, pokazuju podaci Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) na osnovu 95,5 odsto obrađenih glasova.

Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić osvojio je 19,1 odsto, Demokrata Aleksa Bečić 10,09 odsto, a kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković 3,2 odsto.

Kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović osvojio je 1,4 odsto glasova, a Jovan Radulović 0,80 odsto.

Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori glasalo je oko 344,7 hiljada birača, odnosno 63,6 odsto.

U Crnoj Gori danas su održani predsjednički izbori, na kojima je glasačko pravo imalo više od 542 hiljade građana. U trci za predsjednika Crne Gore je sedam kandidata. U 20 sati biračka mjesta su zatvorena. Na Portalu RTCG pratite uživo podatke o rezulatima koje saopštava Centar za monitoring i istraživanje (CeMI).
Izvor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor