Rožajac apeluje da mu nadležni pomognu: Nema ljekova i pelena za teško oboljelo dijete

Rožajac Goran Vukosavljević, čije petogodišnje dijete ima težak oblik invaliditeta, suočen je s problemma zbog nestašice ljekova, hrane i pelena do kojih, kako ističe, u posljednja dva mjeseca teško dolazi.

Vukosavljević je kazao da u apoteci skoro dva mjeseca nema pelena, a za pojedine ljekove, kako tvrdi, prinuđen je da putuje do Podgorice.

– Moje dijete boluje od teškog invaliditeta, ne vidi, ne priča, niti hoda. Skoro dva mjeseca za njega u ovdašnjoj državnoj apoteci nema pelena. Često nema ni „Nutrisona“, hrane koju konzumira, kao ni sirupa „Legofer“ kojeg nema već pola godine zbog čega obilazim apoteke po cijeloj Crnoj Gori. Često ga nađem u Beranama i Podgorici, a u našoj apoteci nedostaje. Kad odem u apoteku i kažu mi da nema, jadno se osjećam, jer moram da izdvojim dodatna sredstva kako bih nabavio ljekove i hranu, samo da bi djetetu olakšao muke – kaže Vukosavljević.

Njagova šestočlana porodica živi u izuzetno teškim uslovima u neuslovnom stambenom prostoru bez kupatila u kojem nema ni najosnovnijih uslova za život.

– Začuđujuće je što ljekova, pelena i hrane ima u apotekama u drugim crnogorskim gradovima, a u Rožajama nema. U Montefarmu u Podgorici mi je rečeno da se apotekama šalje sve što trebuju. Moje dijete bez hrane i ljekova ne može, pelene najčešće kupujem, u posljednje vrijeme i po nekoliko puta mjesečno, ali taj trošak ne mogu da refundiram. Njamu je potrebno dosta pelena, jer moramo da ih mijenjamo po šest- sedam puta dnevno. Djetetu je potrebna odgovarajuća njega da bi preživjelo– ističe Vukosavljević.

Apeluje na nadležne da mu pomognu.

– Pitam javno zaposlene u rožajskoja apoteci zašto im roba ne stiže, a ukoliko je odgovornost na nekom iz Podgorice, onda to smatram neodgovornošću prema mom djetetu koje dnevno pije preko 30 ljekova. Molim odgovorne da nam što prije priušte ljekove, hranu i pelene za dijete- poručio je Vukosavljević

U apoteci u Rožajama rečeno nam je da trenutno imaju hranu za mališana, ali da pelene nisu dobijali duži vremenski period i da nemaju informaciju zbog čega ta roba koju, kako ističu, trebuju, ne stiže na njihove rafove.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor