Rješavamo crnu ekološku tačku u Mojkovcu

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma danas je počelo sa sanacijom nelegalne deponije na obali rijeke Tare u Mojkovcu.

“Nastavljamo da rješavamo crne ekološke tačke u Crnoj Gori. Jako me raduje što smo danas krenuli sa radovima na sanaciji deponije na obali Tare i što ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje za građanke i građane Mojkovca.”, kazala je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

“Veselim se izgradnji zelene oaze na ovoj lokaciji, gdje ćemo svi uskoro moći da uživajmo pored Suze Evrope.”

Podsjećamo, za realizaciju projekta sanacije neuređenog odlagališta Zakršnica–Mojkovac, koji je sproveden u okviru projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ urađen je glavni projekat i elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, na koji je Agencija za zaštitu životne sredine dala saglasnost. Vrijednost projekta iznosi oko 3,5 miliona eura, a rok za realizaciju se očekuje u narednih godinu i po.

 

Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor