CeMI: Obrađeno 99,5 odsto biračkog tijela, nema odstupanja u rezultatima

Centar za monitoring u istraživanje obradio je 99,2 odsto biračkog materijala. Projekcije preliminarnih rezultata parlamentarnih izbora 2023. godine na osnovu 99,2 odsto obrađenih biračkih mjesta u Crnoj Gori, odnosno 99,5% obrađenog ukupnog biračkog tijela izlaznost je 56.2 procenta.

Tako da Pokret Evropa sad ima 25,6 odsto, odnosno 24 poslanička mjesta, Lista Zajedno osvojila je 23,2, odnosno 21  poslaničko mjesto, Za Budućnost Crne Gore glasalo je 14, 7 odsto građana na osnovu čega im, za sada sleduje 13 poslaničkih mjesta, Demokrate u koaliciji sa GP URA dobile su povjerenje 12,5 odsto birača, odnosno osvojili su 11 poslaničkih mjesta, Bošnjačka strana, za koju možemo reći da je ostvarila najbolji plasman, dobila je 7,1 odsto glasova i obezbijedila šest poslaničkih mjesta, SNP i Demos su prešli cenzus sa 3,1 odsto podrške, što im  je obezbijedilo dva poslanička mjesta.

Partije manjinskih naroda osvojile su mjesta u parlamentu. Albanski forum 1,9 odsto podrške imaće dva poslanika, Albanska alijansa na osnovu podrške 1,5 odsto podrške imaće jednog predstavnika u parlamentu kao i Hrvatska građanska inicijativa sa 0,7 odsto podrške građana.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor