„Radnici nisu bili politički motivisani, država da pristupi ozbiljno“

Radnici Željezare sigurno nisu bili politički motivisani u ovoj priči, mi očekujemo da vidimo šta će biti u pregovorima, kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović. Poručio je da radnike ne zanima ko će biti novi vlasnik Željezare, bitno im je da fabrika radi i da očekuju od države da napokon ovome pristupi ozbiljno.

On je reagovao na izjavu biznismena Miodraga Daku Davidovića da se umiješala politika između kompanije Neksan i radnika Željezare.

„Radnici Željezare sigurno nisu bili politički motivisani u ovoj priči, mi očekujemo da vidimo šta će biti u tim pregovorima, znamo da je poslato prema ministarstvima, mi smo išli, radnici Željezare, sindikat je slao, to je bio utorak, a Davidović je u četvrtak pregovarao, i bukvalno tada odustao. Mi smo poslali ta dokumenta kada su sva ministarstva bila na odmorima, šta to govori, mi nećemo dalje o tome pričati“, kazao je Vujović.

On je poručio da radnike ne zanima ko će biti novi vlasnik Željezare, bitno im je da fabrika radi, da radnici ostanu na svojim mjestima i da mogu da održe egistenciju svojih porodica.

Vujović poručuje da ukoliko Davidović ima tih 20 miliona koliko je potrebno za kupovinu ove fabrike, on je dobrodošao u fabriku.

„Mi se osjećamo prevareni, to ponavljamo i danas, ako Davidović pokaže interesovanje da kupi fabriku i uplati taj novac, onda nećemo biti prevareni“, istakao je on.

Istakao je da pozivaju Dritana Abazovića i čitavu Vladu da odgovore danas Davidoviću da li prihvataju ulove koji smo postavljeni.

„Takođe, pošto se u ovu priču javio i drugi zainteresovani investitor, to je EPCG, mi pozivamo i državu da odgovori EPCG na one akcije koje je poslala državi, da izađu na berzu kako bi ona mogla da isplati novac i preuzme ovu fabriku“, kazao je Vujović.

Radnici, kako kaže, poručuju i očekuju od države da napokon ovome pristupi ozbiljno. Smatraju da niko u ovoj priči nije bio ozbiljan osim radnika Željezare.

Davidović je, objašnjava, u četvrtak bukvalno rekao da odustaje od pregovora i onda je EPCG ušla u ovu priču.

„Mi nećemo čekati 1. septembar i da nas Turci pošalju na ulicu, imaju priliku svi 10 dana da riješe ovu situaciju, u protivnom mi sigurno napuštiti ovu zgradu i fabriku ni poslije 1. septembra, mi nećemo dozvoliti Turcima da uđu u ovu fabriku“, poručio je Vujović

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor