Protiv špeditera nema dokaza, obustavljen postupak zbog kokaina

Viši sud je obustavio je postupak protiv Đoka Drobnjaka, špeditera iz Bara, koji je uhapšen nakon zaplijene kokaina u magacinu kompanije „Voli“, u Podgorici, saopšteno je Portalu RTCG iz tog suda.

Viši sud u Podgorici Viši sud u Podgorici (Foto: RTCG)

„Rješenjem Višeg suda je obustavljen postupak u odnosu na lice D.Đ, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz cl.300 st.1 u vezi čl.23 st.2 KZ CG, jer nema dovoljno dokaza da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio navedeno krivično djelo“, navodi se u rješenju.

Odluka Višeg suda još nije pravosnažna.

Oko 500 kilograma kokaina, koji je bio u paketima sa bananama iz Ekvadora, zaplijenjeno je sredinom januara u Podgorici.

Špediter D.Đ. bio je jedini uhapšen u ovom slučaju i protiv njega je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je krijumčarila kokain u paketima banana.

Drobnjakov kolega, Miloš Rakočević, ranije je kazao da je Đoko uzoran radnik i da nikada nije napravio propust u radu. On je istakao da nije moguće da špediter vrši provjeru kontejnera i sadržine.

izvor: rtcg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor