Search
Close this search box.

Propao i osmi pokušaj da se izabere predsjednik Vrhovnog suda

Za sutkinju Anu Vuković glasalo je šest, dok je za sudiju Miodraga Pešića glasalo pet sudija, tako da nijedan kandidat nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu.

Ni na današnjoj Opštoj sjednici Vrhovnog suda nije utvrđen predlog kandidata za predsjednika krovne sudske instance.

Sutkinja Vrhovnog suda Ana Vuković, ali ni predsjednik Upravnog suda Miodrag Pešić nijesu dobili dvotrećinsku podršku od ukupnog broja sudija na Opštoj sjednici Vrhovnog suda.

 

Ilustracija, Foto: Shutterstock

“U radu Opšte sjednice učestvovalo je 17 sudija. Nakon tajnog glasanja, u kojem je učestvovalo 16 sudija, utvrđeno je da je bilo 11 važećih i pet nevažećih listića”, zvanično je saopštio Vrhovni sud.

Navode da sutkinja Ana Vuković nije iskoristila pravo glasa, iako joj je to Opšta sjednica omogućila, na osnovu Poslovnika o radu.

“Za kandidatkinju Anu Vuković glasalo je šest, dok je za kandidata Miodraga Pešića glasalo pet sudija, tako da nijedan kandidat nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu”, navodi se u saopštenju.

Tako je propao i osmi pokušaj da se izabere predsjednik Vrhovnog suda, koji nema šefa u punom mandatu od kraja 2020. godine, kada je funkciju napustila dugogodišnja predsjednica Vesna Medenica.

Današnja Opšta sjednica Vrhovnog suda počela je u devet časova, a izlaganje programa rada prvo je imala sutkinja Ana Vuković, a potom i drugi kandidat, sudija Miodrag Pešić.

Kandidatima je na tajnom glasanju bila potrebna dvotrećinska podrška od ukupnog broja sudija Vrhovnog suda odnosno 13 glasova.

 

Izvor: Vijesti

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor