Search
Close this search box.

Stanovnici Đurđevića Tare neće dalekovod kroz selo, borba tek predstoji

Stanovnici pljevaljskog sela Đurđevića Tare ogorčeni su na ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića, jer je, kako smatraju, promjenio stav i sada podržava ideju da dalekovod Lastva – Pljevlja jačine 400 kW prođe kroz njihovo selo.

DOPIS MINISTRA ODOVIĆA

PRIVATNA ARHIVA

U saopštenju dostavljenom medijima mještani tvrde da im je Odović u februaru dao obećanje da će se založiti da trasa dalekovoda zaobiđe njihovo selo koje je atraktivna turistička destinacija i jedno od najnaseljenijih pljevaljskih seoskih područja gdje je u vrijeme turističke sezone zaposleno oko 100 ljudi. Smatraju da bi prolaskom trase dalekovoda, selo bilo uništeno i ugroženo zdravlje njegovih stanovnika. Mještani Đurđevića Tare tvrde da se protiv njih vodi prljava igra i poručju da tek sada predstoji borba i da neće odustati od odbrane sela i svojih imanja.

 Obzirom da prolazak dalekovoda kroz vaše selo od vaše strane istaknut kao veliki problem, moja namjera je bila, da i pored navedenih činjenica, još jednom ispitamo sve alternative u odnosu na nadzemni vod i postojeću trasu, pa imam obavezu da vam detaljno obrazložim navedeni zaključak, da je planirana osnovna trasa(sa određenim manjim modifikacijama) jedino i izvodljivo rješenje – navodi se u dopisu koji je ministar Odović uputio stanovnicima Đurđevića Tare.

Izvor: Dan
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor