Search
Close this search box.

Dan sportske rekreacije u Goduši

U planinskom selu Goduša održana je manifestacija za učenike osnovnih škola sa ruralnog područja bjelopoljske opštine pod sloganom „Dan sportske rekreacije“. Organizator manifestacije Vahidin Sijarić saopštio je za Pobjedu, da je to pravi način da se promoviše školski sport na ruralnom području, uz uvjeravanje da će se u godinama koje su pred nama, broj škola učesnika na maniestaciji, povećati.

Foto: Beća Čoković

Lijepo je vidjeti djecu na terenu koja provode zajedno vrijeme baveći se sportom kroz druženje, poštujući fer plej. U ime organizatora poželio bih učesnicima da iz Goduše ponesu lijepe uspomene i barem jedno prijateljstvo više – poručio je Sijarić.

Na manifestaciji su čestvovale škole iz Bistrice, Nedakusa,Tomaševa, Pavinog Polja, Lozne, Godijeva, Sušice i domaćina Goduše. Takmičenje se odvijalo u pet disciplina i to: kros u obje konkurencije, bacanje kugle u obje konkurencije, stoni tenis za djevojčice, nadvlačenje konopca za dječake i fudbal.

U nadmetanju u stonom tenisu prvo mjesto osvojila je Amra Hubanić OŠ Nedakusi, druga je Anastacija Barać OŠ “Milovan Jelić“ Pavino Polje, treće mjesto pripalo je Arijaldi Mekić OŠ “Milomir Đalović“ Sušica.

U nadvlačenju konopca najbolja je OŠ “Vuk Karadžić“ Bistrica, drugo mjesto zauzela je OŠ „Krsto Radojević“ Tomaševo, treće pripalo OŠ “Rifat Butdžović Tršo” Lozna.

U nadmetanju u fudbalu prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Nedakusi, druga je OŠ “Vuk Karadžić“ Bistrica, treće mjesto pripalo je ekipi OŠ “Rifat Burdžović Tršo” Lozna.

 

Izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor