Promocija „Zapisa“ i knjige Miomira Maroša u KIC-u

Promocija dvadeset godina emisije „Zapis“ i knjiga 1 i 2  „Zapisana Crna Gora“ dr Miomira Maroša biće organizovana u petak, 11. marta, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

Kako je saopšteno iz KIC-a, učesnici promocije biće prof.dr Sonja Tomović Šundić, prof. dr Draško Došljak, Dragan Mitov Đurović i autor. Moderator večeri je Miljan V. Živković.

U umjetničkom dijelu programa učestvuju: KUD „Ramadan Šarkić“, Foklorni ansambl KIC „Budo Tomović“ i mr Amela Frljučkić, harmonikašica.

“Reportaže dr Miomira Maroša predstavljaju novinarske medaljone i jezičke poslastice zahvaljujući, prevashodno, autorovom znalačkom odabiru krajeva i ljudi. Kontrasti Crne Gore (krajolika i mještana) vješto su predstavljeni u “Zapisima”, zato je ovo kultna emisija i zato “Zapisana Crna Gora” predstavlja udžbenik sa kojim je lakše “položiti” ispite iz života i mudrosti. Niđe bogatstva cijele Crne Gore nijesu stala kao u “Zapisima”. Tu im najljepše i pripše. Tu ona traju – duhovna najviše.” dr Draško Došljak, univerzitetski profesor, izvod iz recenzije

Miomir Maroš radno iskustvo započeo je 1999. godine, kao urednik-voditelj i autor je brojnih televizijskih serijala i emisija u Radio Televiziji Crne Gore. Urednik je reportažne emisije “Zapis”, koju Javni servis emituje premijerno subotom u 17h. Dobitnik je Godišnje nagrade TVCG za reportažu (2005), nagrade “Wild Beauty Award” za promociju turizma Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (2008) i Godišnje novinarske nagrade Crne Gore koju mu je dodijelilo Društvo crnogorskih novinara (2010), kao i nagrade Turističke organizacije Podgorice i Glavnog grada za najboljeg novinara u akciji “Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” (2016).

Kao TV autor je u kontinuitetu godinama, u vrhu povjerenja kod gledalaca, po relevantnim istraživanjima javnog mnjenja. Maroš je doktor komunikologije i univerzitetski nastavnik.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor