Preuzeli 12 odsto manje električne energije

Korisnici elektrodistributivnog sistema u februaru su preuzeli 239,09 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko 12 odsto manje u odnosu na januar, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja. Očitano je ukupno 387,72 hiljade brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja. Neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni.

Ekipe Sektora za održavanje su, kako piše u saopštenju, u februaru 1,86 hiljada puta intervenisale na terenu,

Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 426,31 hiljadu eura, dok su na distributivnu mrežu tokom februara priključena 392 nova korisnika.

– Prošlog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 560 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 335 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma – naveli su iz CEDIS-a.

Iz kompanije su naveli da je na nivou sekundarne mreže, na području Kotora, u toku izgradnja dvije trafostanice „Kavač 6” i „Kavač 7”, kao i tehnički prijem za objekat trafostanice „Studentski dom”.

Tokom februara rađeno je i na pribavljanju dokumentacije ili nabavci neophodne opreme/radova za 18 projekata, takođe na nivou sekundarne mreže, čija je ukupna vrijednost oko 1,4 miliona eura.

Najviše sredstava od navedenog iznosa biće izdvojeno za izgradnju trafostanica i pripadajuće mreže na području Podgorice i Bara.

CEDIS distribuira električnu energiju za oko 414 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor