Presuda u korist Nusreta Kalača: Sam sebi nije dao odmor, pa dobio 9.000 eura

Po presudi Osnovnog suda, Uprava za šume je dužna da Kalaču isplati ukupno 9.069 eura, a u ovaj iznos je zaračunata i zakonska kamata.

Postupajući po tužbi Nusreta Kalača, bivšeg direktora Uprave za šume, koji je tražio od te državne ustanove naknade po osnovu neiskorišćenih godišnjih odmora za period od pet godina, Osnovni sud u Rožajama je presudio u korist Kalača.

Prema tužbenom zahtjevu Kalač je od Uprave za šume, na čijem čelu se nalazio od 2016. do 2020. godine, tražio da mu se isplati 6.846 eura po osnovu neisplaćenih godišnjih odmora, koje nije iskoristio u navedenom periodu, odnosno za pet godina.

Po presudi Osnovnog suda, Uprava za šume je dužna da Kalaču isplati ukupno 9.069 eura, a u ovaj iznos je zaračunata i zakonska kamata.

U Osnovnom sudu su kazali da odluka nije pravosnažna, te da je u toku žalbeni postupak, tokom kojeg očekuju da će biti podnesena žalba protiv ove odluke.

Nasljednik Kalača na poziciji direktora Uprave za šume Srđan Pejović ranije je kazao da je bivši direktor Nusret Kalač tužio Upravu za šume jer sam sebi nije dao godišnji odmor.

– Bivši direktor Uprave za šume podnio je tužbu, tražeći naknade u iznosu od 6.846 eura, za navodno neiskorišćene odmore za pet godina kada je bio direktor – precizirao je Pejović početkom godine, kada je Kalač podnio tužbu.

On je dodao da je u cijelom tom periodu (2016, 2017, 2018, 2019, 2020), Nusret Kalač bio direktor Uprave za šume, te da je njegova obaveza između ostalog bila da odgovara za zakonitost rada društva, kao i da odlučuje o pravima i obavezama zaposlenih u vezi sa radom.

– Ova tužba je, obzirom da je Kalač pravnik, pokušaj pravne malverzacije i izigravanje činjenica zarad sticanja imovinske koristi na štetu Uprave za šume – poručio je Pejović nakon tužbe Kalača.

Nusret Kalač je funkcioner DPS-a.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor