Pošta DPS-u oprostila preko 1.500 eura duga

Pošta Crne Gore odustala je od potraživanja u iznosu od 1.528,20 eura koje joj je dugovao Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi još od marta 2008. godine, saopštili su za „Dan“ iz ovog državnog preduzeća.

bankar.me
bankar.me

Pošta je protiv OO DPS Herceg Novi pred Privrednim sudom pokrenula postupak, ali je nedavno odustala od naplate kako bi spriječila povećavanje troškova postupka.

Kako ističu iz Pošte, pravni osnov je namirenje novčanog potraživanja izvršnog povjerioca u iznosu od 1.528,20 eura, na ime neizmirenih, a dospjelih obaveza, nastalih prilikom korišćenja usluga.

Pošta CG: “Pravni osnov je namirenje novčanog potraživanja izvršnog povjerioca na ime neizmirenih, a dospjelih obaveza nastalih prilikom korišćenja usluga Pošte Crne Gore, što je utvrđeno na osnovu pregleda plaćenih i neplaćenih faktura. Ovome je prethodila opomena pred utuženje i dostavljanje IOS (izvod otvorenih stavki)“

Iz ovog preduzeća navode da su podnijeli predlog za izvršenje javnom izvršitelju 25. novembra 2021, koja je po tom osnovu dana 2. decembra 2021. donijela rješenje o izvršenju, kojim je prihvaćen u cjelosti predlog za izvršenje.

– Izvršni dužnik na predmetno rješenje o izvršenju podnio je prigovor javnom izvršitelju za vijeće Privrednog suda Crne Gore, koji je usvojen rješenjem Privrednog suda da se postupak ipak nastavi kao parnični. Prigovor je usvojen zbog istaknutog prigovora zastarelosti koji je istakao punomoćnik izvršnog dužnika – navodi se u tužbi koju je Pošta pokrenula protiv ovog Opštinskog odbora DPS-a.

Dug je, prema navodima Pošte, nastao na osnovu tri fakture iz marta 2008. godine.

Pošta CG: “Kako je u pitanju zastareli dug, Pošta je preko punomoćnika obavijestila sud da se odriče od tužbenog zahtjeva, kako bi se spriječilo dalje uvećanje troškova u sudskom postupku. Po tom osnovu Privredni sud je 5. maja 2022. donio presudu na osnovu odricanja.“

DPS je u Herceg Novom 2008. godine bio u opozicionim klupama.

Podsjećamo, Pošta Crne Gore je u prethodne dvije godine poslovala u plusu, pa je tako u 2020. godini ostvarila dobit u iznosu od 842.128 eura, a u prvih devet mjeseci 2021. godine 318.000 eura.

Na čelu Pošte od kraja 2020. godine, na mjestu izvršnog direktora nalazi se Dragan Tufegdzić, nekadašnji odbornik Demokrata Bar, dok je prije njega tu poziciju pokrivao Božidar Vuksanović (DPS). Pošta CG je u 100 odsto vlasništvu Vlade.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor