Policija sumnja da je dječak žrtva trgovine ljudima

Barska policija je, postupajući na osnovu više prijava da je jedan dvanaestogodišnji dječak u više navrata fizički napadao djecu na području Bara, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, i u prisustvu majke i službenika Centra za socijalni rad prikupili obavještenja na okolnosti navedenih prijava.

       FOTO: ILUSTRACIJA DAN PORTAL Ž.B

Policija je došla do sumnje da je ovaj dječak žrtva trgovine ljudima, te su u odnosu na to preduzete dodatne mjere i radnje iz nadležnosti policije, u odnosu na šta je lišena slobode njegova sestra N.B. (20) iz Podgorice zbog sumnje da izvršila krivično djelo trgovina ljudima- navode iz policije.

Ona je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo počinila na način što je zloupotrebom povjerenja i korišćenjem teških prilika primoravala oštećenog dječaka na prosjačenje na teritoriji Bara.

Oštećeni dječak je prikupljeni novac predavao, a ukoliko prikupljena suma ne bi zadovoljavala predviđeni dnevni iznos on bi bio fizički zlostavljan. Dječak je zbrinut od strane službenika Centra za socijalni rad- rečeno je iz policije.

Policija je u odnosu na prijave podnijete protiv dječaka, obzirom da je on krivično neodgovoran zbog uzrasta, protiv njegove majke L.B. (42) iz Kosova podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 37. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje.

U odnosu na radnje dječaka biće preduzete aktivnosti iz nadležnosti Centra za socijalni rad u skladu sa zakonom.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor