Mještani potkomovskih sela sanaciju puta čekaju 12 godina

Prema stanju na terenu lako je uočiti da se u prethodnom periodu nije vodilo računa o održavanju i popravci lokalnog puta koji od Andrijevice vodi do potkomovskih sela. Brojna oštećenja na ovoj prometnoj saobraćajnici iz godine u godinu poprimaju zabrinjavajuće razmjere, kolovoz je na više mjesta toliko oštećen i prava je hrabrost proći ovom dioniocom koja je opasna za sve učesnike u saobraćaju.

      KLIZIŠTA NA PUTU KA KONJUSIMA/ -D.J.

Pokretanje velikog broja klizišta uslovilo je da pored rječnih korita dođe do sužavanja kolovozne trake i pojave ogromnih kratera. I pored nebrojenih zahtjeva mještana, klizišta godinama niko ne pokušava da sanira zbog čega su stanovnici Košutića, Konjuha, Jošanice, Japana, Đulića, Cecuna i Kuti lišeni akekvatne komunikacije sa gradom.

Česte poplave, a naročito one koje su se dogodile prije dvanaest godina, u znatnoj mjeri su oštetile glavni put koji potkomovska sela povezuje sa Andrijevicom. Nabujala rijeka je tada na više mjesta potkopala trup puta koji ni dan-danas nije doveden u red.

Sva ova oštećenja predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju, naročito u zimskom periodu kad se kolovoz zaledi. Uz to, asfaltna podloga je popločana udarnim rupama, koje su izuzetno opasne, a da je zaista tako svjedoči i činjenica da je na ovom putu bilo mnoštvo saobraćajnih udesa, od kojih su neki imali tragični ishod. I pored toga nadležni nijesu preduzeli mjere da ovu važnu saobraćajnicu saniraju na odgovarajući način. Zato ponovo upućujemo apel nadležnim državnim organima, da uz pomoć lokalne uprave pristupe detaljnoj sanaciji i modernizaciji kompletne ceste koja naša sela povezuje sa gradom – naglašava predsjednica Mjesne zajednice Konjuhe Vera Ćirić.

Mještani potkomovskih sela naglašavaju da su i koncesionari u velikoj mjeri oštetili puteve na ovom području, ostavljajući devastirane prostore, uništene puteve i poremećena vodoizvorišta.

Teški kamioni natovareni balvanima su godinama na ovom području remetili prirodnu ravnotežu i uništavali putnu infrastrukturu, a nadležne službe nijesu ni pokušale da suzbiju takve pojave. Šumsko bogatstvo iz dijela Mojanske rijeke i drugih lokaliteta su eksploatisali ljudi bliski vlasti koji su zanemarili propise u kojima je jasno naglašeno da je obaveza koncesionara da poprave puteve koje oštete – naveli su mještani.

Izvor:Dan, Darko Jovović

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor