Search
Close this search box.

Podvodni timovi za uklanjanje eksploziva vježbali u Bokokotorskom zalivu

Interoperabilnost pripadnika oružanih snaga Crne Gore i Slovenije je na visokom nivou, pokazala je današnja vježba “Adrian Pool 22” koju su u podmorju Bokokotorskog zaliva izveli crnogorski i slovenački podvodni timovi specijalizovani za uklanjanje eksploziva (EOD), naglašavaju u Ministarstvu odbrane.

Закључено да је интероперабилност тимова на високом нивоу   Zaključeno da je interoperabilnost timova na visokom nivou (Foto: gov.me)

Vježbi su prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević i njegov slovenački kolega, Marjan Šarec.

“Fokus vježbe bio je na unapređenju sposobnosti i uvježbavanju taktika, tehnika i procedura za izvođenje podvodnih operacija, kao i na uništenju neeksplodiranih ubojnih sredstava, kako bi se unaprijedila interoperabilnost savezničkih oružanih snaga za zajedničke aktivnosti i učešće u međunarodnim misijama i operacijama. Na vježbi je učestvovalo po 12 pripadnika Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Slovenije, a njom je koordinirao Zoran Samardžić, komandant Pomorskog odreda Bataljona za borbenu podršku VCG”, navodi se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor