Pod dejstvom alkohola auto-putem vozio suprotnim smjerom

Uprava policije je u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 47 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne povrede, dok je njih 17 lakše povrijeđeno.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 130 prekršajnih prijava, izdali 684 prekršajna naloga, oduzeli 10 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Zbog upravljanja vozilom pod djestvom alkohola slobode je lišeno 27 vozača, od čega 13 vozača u Podgorici.

„Podgorička policija je u ulici Stanka Dragojevića zaustavila V.R., kojem je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,43 g/kg. On je lišen slobode, a nakon privoda sudiji za prekršaje njemu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 20 dana“, saopštila je policija.

Takođe, Mobilna jedinica saobraćajne policije je zaustavila R.M. koji je auto-putem vozio suprotnim smjerom, pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,66 g/kg. On je uhapšen, saopštila je Uprava policije.

„Osim toga, slobode je lišen i U.R. državljanin Republike Srbije koji se auto putem kretao brzinom od 194 km/h, na dijelu puta gdje je brzina kretanja ograničena na 100 km/h. Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju“, saopštila je Uprava polivije.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor