Search
Close this search box.

Penzioneri nikšićkog Metalca najavili protest

Ispred Skupštine Crne Gore u ponedjeljak, 10. januara, protestovaće 65 penzionisanih radnika nikšićkog Metalca.

Razlog za njihovo nezadovoljstvo je, kako je pojasnio njihov predstavnik Radisav Jauković, što nisu obuhvaćeni Zakonom o isplati otpremnina zaposlenim iz metalskog i rudarskog sektora, iako im je u pripremi tog dokumenta predočeno da će i oni biti obeštećeni.

     Foto:Dan

Njih 65 penzionisani su 2014. godine i kasnije, kada je nikšićkim Metalcem gazdovala navodno slovenačka firma Montavar. Jauković ističe da su tada otišli u prijevremene penzije i da od preduzeća, kao ni od države, nisu dobili ništa, za razliku od grupa njihovih kolega koji su tu fabriku napuštali prije i poslije njih, a koji su dobili po 11.700 eura.

Ni tada, a evo ni danas „teren“ nas ne prepoznaje. Kad je bila predizborna kampanja sadašnje vladajuće većine, sadašnji premijer Zdravko Krvokapić je došao ispred Metalca i obećao nam da ćemo biti obeštećeni. Isto to mi je na sastanku sredinom prošle godine obećao i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić. Sad im je opravdanje da je Metalac tada bio privatna firma, a pitam ih jesu li privatne firme KAP, Boksiti i Željezara. Uostalom, to je lako dokazati, država je i tada upravljala svime i Privrednim sudom, prodavali su i preprodavali šta su htjeli i kome su htjeli i sigurno je da Metalac nije bio u rukama radnika koji sada ispaštaju zbog svega – kategoričan je Jauković.

Najavljenim protestom, istakao je on, upozoriće i Vladu i Skupštinu i Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Ukoliko se toga dana tokom našeg okupljanja ne oglase i iznesu svoje mišljenje zbog čega smo izostavljeni, mi ćemo protest odmah pretvoriti u štrajk ispred Skupštine i Vlade. Neće nas moći ukloniti odatle dok god ne isprave nepravdu koju su nam učinili – poručio je Jauković.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor