Održana izborna Skupština odbora BS Podgorica: Manjinski narodi spremni da budu dio uspješne evropske priče

U Podgorici je održana 5. Opštinska izborna Skupština Bošnjačke stranke Glavnog grada, na kojoj su delegati izabrali novi saziv Opštinskog odbora. U novi saziv OO, koji broji 60 članova, značajan je broj mladih i žena, koji do sada nisu bili u organima partije.

Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović poručio je u svom obraćanju da je podgorički odbor jedan od najperspektivnijih odbora na nivou Bošnjačke stranke.

Ibrahimović: “Srećan sam što vidim da je dosta novih članova sa nama. Drago mi je da su sa nama Staro-podgoričke porodice, ali i oni koji žive u ovom gradu, a porijeklom su iz drugih regija. Snaga Bošnjačke stranke je upravo u tome, da smo se okupili, da svi zajedno stvaramo novu vrijednost, da istinski zastupamo interese bošnjačkog naroda”, kazao je.

On je poručio da će predstojeći lokalni izbori u Podgorici biti od velike važnosti.

Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka

“Bošnjačka stranka ima dobru infrastrukturu da napravi značajan rezultat u Podgorici. Ovo je Glavni grad i suvišno je govoriti koliko su ustvari važni predstojeći izbori. Očekujemo dobar rezultat, ali takođe i očekujemo da budemo više i značajnije zastupljeni i u organima Glavnog grada”, istakao je Ibrahimović.

Poručio je da se Crna Gora polako vraća na kolosjek evropskih integracija i da su manjinski narodi spremni da budu dio uspješne evropske priče.

“Da postanemo prva naredna članica EU. To je naš cilj i ova Vlada se obavezala da će tim putem ići. Prethodna Vlada nije vidjela potrebu da ima manjinske narode uz sebe, htjeli su da jednu četvrtinu Crne Gore isključe iz svih procesa. Na kraju, pokazalo se da im je to bila ogromna greška”, rekao je predsjednik BS.

Dosadašnji predsjednik Odbora BS Glavnog grada Adem Fetić, kazao je da je podgorički odbor napravio značajan rezultat na posljednjih parlamentarnim izborima.

Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka

Fetić: “Povećali smo broj glasova dva puta, ali na tome se ne zaustavljamo. Ovaj odbor ima potencijal, ima dobru kadrovsku bazu i siguran sam da će Bošnjačka stranka biti nezaobilazan dio lokalne uprave Glavnog grada”, rekao je.

Skupštini su pored predsjednika Ibrahimovića, prisustvovali i potpredsjednik Damir Gutić, generalni sekretar Admir Adrović, članovi Predsjedništva, poslanik Amer Smailović, predsjednici drugih odbora BS, kao i članovi Glavnog odbora.

Svečanom dijelu Skupštine prisustvovali su i predstavnici DPS-a, SD-a, SDP-a, URA-e, Demokrata i Liberalne partije. Takođe, skupu je prisustvovao i predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor