Search
Close this search box.

Odbor saslušava Abazovića, Brđanina, Krivokapića, Konjevića, Kenteru, Jovanović, Novovića…

Odbor za bezbjednost i odbranu trebalo bi danas da sasluša čelnike Vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva povodom aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru, sa osvrtom na eventualni šverc cigareta, i oblasti međunarodne diplomatije.

Predstavnik ANB-a nije prisutan, kao ni ministar odbrane Raško Konjević.

Najavljeno je saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministara vanjskih, unutrašnjih poslova i odbrane Ranka Krivokapića, Filipa Adžića i Raška Konjeviča, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, bivšeg vršioca dužnosti (v.d.) direktora ANB-a Sava Kentere.

Najavljeno je saslušanje i v.d. vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je ranije da će zakazati sjednicu tog skupštinskog tijela povodom “nedavnog hapšenja crnogorskih državljana, među kojima je jedan visoki funkcioner Ministarstva vanjskih poslova, zabrane ulaska ambasadora Srbije u Crnu Goru i još 28 stranih državljana, protjerivanja ruskih diplomata”.

“Sjednicu ću zakazati zbog konfuznih i kontroverznih informacija koje dolaze od zvaničnih organa Vlade i Specijalnog državnog tužilaštva, uz naglašeni narativ da je ugrožena bezbjednost države”, naveo je Knežević u saopštenju.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor