Odbijen predlog za smjenu Lepe Medenice

Tužilački savjet odbio je većinom glasova predlog za smjenu rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice u kom se tvrdi da je postupala suprotno Zakonu o Državnom tužilaštvu.

              (Foto: RTCG)

Na 13. sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Tatjana Begović, ispitivan je optužni predlog zamjenice disciplinske tužiteljke, koji je podnijet protiv Lepe Medenice rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

“Naime u postupku prethodnog ispitivanja Tužilački savjet je utvrdio da podnijeti optužni predlog ne sadrži opis djela iz kojeg proizilaze zakonska obilježja razloga za razrješenje, kao što su, između ostalog, opis radnje i načina izvršenja radnje koja se rukovoditeljki Višeg državnog tužilaštva stavljaju na teret, nije navedeno svojstvo odnosno funkcija koju imenovana obavlja, a što sve predstavlja bitne elemente razloga za razrješenje”, saopšteno je iz savjeta.

Kako se u obrazloženju navodi, u činjeničnom opisu podnijetog optužnog akta navedeno je da je imenovana tužiteljka navodno postupala suprotno Zakonu o Državnom tužilaštvu, ali nije navedena konkretna norma koja bi eventualno bila prekršena.

“Imajući u vidu prednje, Tužilački savjet je većinom glasova, shodno članu 453 stav 1 u vezi člana 294 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, donio odluku da se predmetni optužni predlog odbije”, navodi se u saopštenju.

 

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor