Mještani Bijedića za nedjelju najavili novi protest,blokirat će magistralu sat vremena

Mještani Bijedića kod Bijelog Polja, u kojem se nalazi poznato arheološko nalazište iz neolita, najavili su novi protest i blokadu magistralnog puta Bijelo Polje – Prijepolje za nedjelju 18. jun u 12 sati, saopšteno je iz GI ,,Zaštitimo Bijediće“. Kako su naveli, blokada će trajati sat vremena.

I pored dosadašnjih blokada i obraćanja državnim institucijama,tražeći da se raskine koncesioni ugovor koji je vlada CG i ministarstvo kapitalnih investicija potpisalo sa preduzecem Elas,kojim je predvidjena devastacija Bijedica,Voljavca i Podbreža,ostali su nijemi,kazali su nam iz GI ,,Zaštitimo Bijediće“.

Do sada je je jedino reagovala Uprava za zaštitu kulturnih dobara koja je ovaj lokalitet stavila pod zaštitu i prinudila resorno ministarstvo da reaguje i stopira devastaciju do kraja arheoloskih istraživanja.

„Obraćali smo se i lokalnim institucijama,predsjedniku Opštne Bijelo Polje Petru Smoloviću, još uvijek nam se niko nije obratio, kazali su iz GI ,,Zaštitimo Bijediće“

Obraćali smo se i Upravi za šume i Upravi za vode, kako navode, jer se na tom prostoru nalaze sume, vodoizvorista i kaptaže vodovoda koje koriste mještani Bijedica, Voljavca, Podbreža i Gubavča, takođe su ostali nijemi na naše obraćanje.

„Zbog svega navedenog pitamo se da li su jači privatni interesi pojedinaca od interesa mještana koji tu žive vijekovima, od Ustava Crne Gore koji svima garantuje pravo na normalan život. Poručujemo lokalnim i državnim institucijama da nećemo dozvoliti devastaciju i uništavanje svojih imanja, kuća, prirode i prava na normalan život. Nećemo odustati i nastavićemo sa borbom za normalan život i svoja prava branićemo i životima, rekao je Krsto Tvrdišić predstavnik GI „Zaštitimo Bijediće“.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor