Od 1. septembra psihosocijalne radionice za djecu sa iskustvom nasilja u porodici

Udruženje Roditelji, u okviru projekta Programi podrške majkama i djeci koji su žrtve porodičnog nasilja, a uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja, organizuje treći ciklus psihosocijalnih radionica za djecu sa iskustvom nasilja u porodici.

Kako ističu, novi ciklus radionica počinje 1. septembra, u 17 sati, a djeca će se tokom naredna dva mjeseca okupljati svakog četvrtka u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra udruženja Roditelja.

“Cilj radionica je, prije svega, pomoć i podrška djeci kroz savjetovanje, a onda i rad na savladavanju tehnika koje će im pomoći u smirivanju i prevazilaženju trauma. Osim toga, radiće i na izgradnji samopouzdanja, samopoštovanja, unapređivanje socijalnih vještina… Radionice će voditi stručne radnice, psihološkinja Marica Stijepović i socijalna radnica i porodična savjetnica Katarina Čarapić“, napominju u Udruženju Roditelji.

Projekat podrazumijeva u septembru i početak programa podrške za roditelje Brižne porodice, namijenjen roditeljima djece od dvije do devet godina.

“Cilj ovog programa roditeljstva je unapređenje komunikacije i kvaliteta odnosa sa djetetom. Besplatna SOS Roditeljska linija za sve roditelje širom Crne Gore dostupna je svakog radnog dana od 9 do 15 h, putem telefona 080 888 888, a obezbijeđeno je i besplatno pravno savjetovanje za jednoroditeljske porodice”, zaključuju u Udruženju Roditelji.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor