NPCG: Bivši šef Službe finasija upao u službene prostorije, vršio pritisak na zaposlene

Danas je bivši šef Službe finansija JPNPCG Dragan Đukić došao nenajavljen i bez dozvole Uprave preduzeća ušao u prostoriju kabineta za finansije da vrši pritisak na zaposlene povodom Završnih finansijskih računa za prethodnu godinu dok je on bio šef, tvrde iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Sjedio je, kako tvrde iz Nacionalnih parkova, sa službenicom za računovodstvo koja mu je ranije bila podređena i koja je po funkciji bila uključena u izradu Završnih računa za prethodnu godinu. I nakon upozorenja direktora Aleksandra Bulatovića da napusti prostoriju on je to odbio.

„Na ovaj način se vršio direktan pritisak i uticaj kako na zaposlene tako i novi menadžment. Imajući u vidu da zbog niza finansijskih nepravilnosti i nejasnoća uočenih od momenta stupanja na funkciju, do danas, novi menadžment je preuzeo sve akcije utvrđivanja propusta kako bi se utvrdila istinitost i činjenično stanje“, kažu iz Nacionalnih parkova.

Ukazuju da je zbog nezakonitog poslovanja koje je evidentirao sadašnji menadžment predata i krivična prijava Specijalnom državnom tužilaštvu, postupak je u toku i očeku da nadležni inspekcijski organi uđu u preduzeće i izvrše detaljnu kontrolu i utvrde sve nepravilnosti.

„Ovaj postupak tumačimo kao pokušaj prikrivanja odgovornosti za sve propuste i nepravilnosti u poslovanju prethodnog menadžmenta. Novi menadžment na ovaj način prezentuje javnosti i nadležnim institucijama sa kakvim devijantnim pojavama se bori svakodnevno u ovom preduzeću“, zaključuju iz NPCG.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor