Debatni klub beranske Gimnazije „Panto Mališić“ obilježio 20 godina postojanja

Od osnivanja Gimnazija “Panto Mališić” predstavlja najvažniju prosvjetnu ustanovu u Beranama koju upisuju najbolji svršeni osnovci sa željom da steknu znanja koja će ih usmjeriti u kasniji profesionalni život

Pobjednici debatnog turnira, Foto: Tufik Softić

Debatni klub beranske Gimnazije „Panto Mališić“ svečano je obilježio vrijedan jubilej, 20 godina postojanja, a tim povodom je održano finale školskog debatnog turnira, na kojem je ove godine učestvovalo 14 timova.

U duelu za pobjednika nadmetali su se tim propozicije u sastavu Sofija Laban, Anel Memić i Hana Ljuca, i tim opozicije, u kojem su bili maturanti Miloš Barjaktarović, Lana Senić i Stefan Bošković, koji je odnio pobjedu u finalu.

Sutkinja je bila bivša učenica škole i debaterka Jasna Lalević, dok su za regularnost bili zaduženi profesor i koordinator debatnog kluba Marko Radojević i profesorica Mila Jelić.

Direktor Gimnazije “Panto Mališić”, Momčilo Radojević, istakao je da su beranska Gimnazija i Limska dolina rasadnici mnogih talenata u brojnim oblastima, među kojima je i debata.

Momčilo Radojević
Momčilo Radojevićfoto: Tufik Softić

„Posebno zadovoljstvo mi je što mogu da pozdravim koleginicu Draganu Jočić, koja je prije 20 godina inicirala osnivanje debatnog kluba i doprinijela da se debata održi na ovako visokom nivou. Taj nivo je kasnije, godinama održao, kolega Marko Radojević“, kazao je direktor Gimnazije.

Koordinator debatnog kluba Marko Radojević, rekao je da su za 20 godina postojanja ostvareni veliki uspjesi koji ih svrstavaju u red jednog od najboljih debatnih klubova u državi.

„Profesorica Jočić je prije dvije decenije zajedno sa profesoricom Nadom Perović osnovala ovaj klub. Moram istaći da je za 20 godina postojanja debatni klub imao nesebičnu podršku prethodnog rukovodstva škole, na čelu sa direktorom Sretenom Lutovcem, a zadovoljstvo mi je što se ta saradnja nastavila sa novom upravom, koja je prepoznala značaj debate. Posebnu zahvalnost izražavam profesorici Mili Barjaktarović Jelić koja je nakon duže pauze obnovila rad debatnog kluba i presudno doprinijela da se razvije i bude na poziciji na kojoj je danas“, istakao je Radojević.

Marko Radojević
Marko Radojevićfoto: Tufik Softić

Na svečanosti, u prepunom amfiteatru Gimnazije, nekadašnjim debaterima, prijateljima i sponzorima kluba uručene su zahvalnice za podršku radu debatnog kluba.

Zbog nemogućnosti prisustva, nekadašnji članovi debatnog kluba obratili su se putem video poruka, dok je učenica Gimnazije Teodora Dašić predstavila rad kluba i podsjetila na mnogobrojne uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Direktor Edukativnog centra “Logos”, Krsto Vuković uručio je profesoru Marku Radojeviću prigodnu monografiju, i istakao da će finalistima biti obezbijeđen vikend odmor u Budvi.

Od osnivanja do danas Gimnazija “Panto Mališić” predstavlja najvažniju prosvjetnu ustanovu u Beranama koju upisuju najbolji svršeni osnovci sa željom da steknu znanja koja će ih usmjeriti u kasniji profesionalni život.

Gimnazija Panto Mališić
foto: Tufik Softić

Osnovana je daleke 1913. godine ukazom kralja Nikole, a od tada su kroz nju prošle brojne generacije iz kojih se iznjedrilo preko dvije stotine doktora nauka, više od dvadeset akademika, zatim veliki broj poznatih književnika, umjetnika.

I iz gimnazijskog Debatnog kluba za dvije decenije postojanja izašao je veliki broj danas uspješnih mladih ljudi u skoro svim sferama života.

izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor