Novija izdanja Matice crnogorske poklonjena bibliotekama: Akcija će biti nastavljena

U nekoliko proteklih mjeseci Matica crnogorska je sprovela akciju kojom su zainteresovanim bibliotekama, udruženjima i institucijama poklonjeni primjerci novijih i dostupnih izdanja iz njene bogate izdavačke produkcije, saopšteno je iz Matice.

Poklonjeno je preko 1.200 primjeraka knjiga, a ovom prilikom su biblioteke, za razliku od prethodnih poklona, mogle da same izaberu naslove i broj potrebnih primjeraka za svoje fondove, navodi se u saopštenju.

Akcijom su obuhvaćene Gradska biblioteka i čitaonica Kotor, Biblioteka Filozofskog fakulteta UCG u Nikšiću, Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju, Biblioteka Fakulteta za crnogorski jezik na Cetinju, Narodna biblioteka „Njegoš“ na Cetinju, Biblioteka centra za kulturu u Kolašinu, Biblioteka Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici.

Potom, Biblioteka Pomorskog muzeja u Kotoru, Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ u Podgorici, Biblioteka Centra za kulturu u Šavniku, Biblioteka „Ivo Vučković“, područno odjeljenje u Virpazaru, Biblioteka Centra za kulturu u Danilovgradu, Narodna biblioteka u Bijelom Polju, Biblioteka Istorijskog instituta Crne Gore, Biblioteka DANU, Biblioteka CANU, Biblioteka Ekonomskog fakulteta UCG, Biblioteka Fakulteta političkih nauka UCG.

“Posebno ističemo da su knjige poklonjene i udruženjima Crnogoraca u Kuli i Crvenki u Srbiji, Zajednici Crnogoraca u Albaniji, Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, Jevrejskoj zajednici Crne Gore, SUBNOR-u Crne Gore, Institutu za onkologiju KBC u Podgorici, Kancelariji za mlade Sekretarijata za lokalnu samoupravu Glavnog grada Podgorica, Gradskoj biblioteci u Dubrovniku, Makedonskoj akademiji nauka i umjetnosti i Muzeju Bitka za ranjenike na Neretvi u Jablanici”, podsjećaju iz Matice.

Matica crnogorska će nastaviti s ovom aktivnošću i poziva zainteresovane biblioteke, udruženja i organizacije da joj se neposredno obrate.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor