Novaković Đurović: Snažna podrška inicijativi za sanaciju opožarenih područja

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović na sastanku sa novinarom i ekološkim aktivistom Vukom Vujisićem podsjetila je na važnost saradnje između NVO sektora i institucija i naglasila da uvijek mogu računati na istinsku pomoć Ministarstva.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma,  astanak je bio povod da se razmotri učešće tog resora u velikoj ekološkoj akciji koja se organizuje od septembra u Crnoj Gori.

Novaković Đurović je istakla da će septembar biti mjesec ekologije, budući da u toku septembra obilježavamo 31 godinu od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, te da je posebno raduje što primjećuje sve veći broj ekoloških inicijativa.

“Ministarstvo će dati svoj doprinos u realizaciji inicijative kojom se žele sanirati opožarena područja i područja uništena sječom šuma jer smo tu da podržimo svaku dobru ideju, ne samo strateški, već i finansijski”, poručila je ministarka.

Vujisić je predočio ministarki plan i program same Inicijative, kao i to koliko je za njih važna podrška Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

“Akcija saniranja opožarenih područja i onih devastiranih sječom šume krenula bi od sjevera prema jugu i nije planirana samo za jesen, već na duži period. Ideja je da se realizaciji projekta pridruže škole, a cilj ove inicijative jeste da svaki stanovnik Crne Gore dobije po jedno svoje stablo”, saopštio je Vujisić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor