“Nesporni rezultati u borbi protiv visoke korupcije“

Ministar Zoran Miljanić primio je NJ.E. Mihajla Trpkoskog, ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori. Tokom razgovora sagovornici su razmijenili mišljenja o rezultatima koje Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija postižu u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

gov.me
gov.me

Miljanić je ukazao na sličnosti u izazovima sa kojima se susreću dvije države kada je riječ o problemima u pravosuđu i o prevazilaženju tih problema ukazujući na vidljive rezultate postignute u Crnoj Gori poslednjih mjeseci.

Ambasador Trpkoski govorio je o značaju rezultata u procesu evropskih integracija i kazao da iskustva Crne Gore mogu biti dragocjena za Republiku Sjevernu Makedoniju.

Tokom razgovora, posebno je bilo riječi o pospješivanju privredne saradnje, a zajednički stav sagovornika je da bi neophodno bilo uvesti avionsku liniju na relaciji Podgorica – Skoplje, te da bi obje države mogle subvencionirati uspostavljanje vazdušnog saobraćaja.

Ambasador Trpkoski je iskazao posebnu zahvalnost ministru Milljaniću na njegovom ličnom zalaganju i doprinosu za uspostavljanje saradnje institucija Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije, saopštili su iz kabineta ministra bez portfelja.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor