Na Septembarskim danima muzike u Nikšiću Matija Dedić i Marijana Zlopaša

Festivalska sezona u Nikšiću biće zatvorena otvaranjem tradicionalne manifestacije „Septembarski dani kulture“, u partnerstvu sa opštinom Nikšić i Turističkom Organizacijom, u susret velikom prazniku za poštovanje – 18. septembru danu oslobođenja Nikšića, navodi se u saopštenju Bedem festa.

Za ovu priliku izbor nije bio nimalo težak, jer će maestro Matija Dedić, koji sa sobom nosi i donosi duh Arsena Dedića i Gabi Novak, svojom spiritualnošću i virtuoznošću oživjeti sjećanja na „šansonjerska i avangardna vremena“ Nikšića i “brojna druženja i razgovore vođene na kultnoj terasi Hotela Onogošt”.

Kako je navedeno, sjajni Matija, kome je ovo premijerni dolazak u Nikšić, sa nestrpljenjem očekuje koncert, kojim će na autentičan način donijeti improvizacije nezaboravnih pjesama Arsena Dedića poput: “Ono sve što znaš o meni”, “Djevojka iz moga kraja” i brojnih drugih.

Kao njegova gošća specijalno za ovu priliku, izuzetno harizmatična Marijana Zlopaša prenijeće čari mediteranskog glasa tako prijatnog i melemnog za uši, dušu i tijelo..Ulaz je slobodan, naglašavaju organizatori.

Nije slučajno i veoma simbolično, jer je Bedem fest posvećen kulturi, sa posebnim osvrtom na zaštitu, očuvanje, promociju i valorizaciju drevnih zidina Starog grada Bedema. Upravo je projekat “Unutar i izvan drevnih zidina Starog grada Bedema” podržan od strane Ministarstva kulture i medija Crne Gore.

Baština je naše nasljeđe iz prošlosti, nasljeđe s kojim živimo danas i koje proslijeđujemo budućim generacijama. Tvrđava Bedem nezamijenjiv je izvor života i inspiracije.

U funkciji produžetka turističke sezone, 13.Bedem fest rame uz rame sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore hrabro korača dalje kao pionir festivalsko – manifestacionog turizma. Zaboravljenu Tvrđavu najprije smo osposobili, oživjeli, prilagodivši je organizaciji muzičkog festivala, a samim tim smo stvorili jedan nov prepoznatljiv proizvod i brend Crne Gore i Nikšića prepoznat u regionu, Evropi i šire.

Naši najveći investitori današnjice su naši preci ali znajmo i to da vrline predaka na spašavaju nebrižne potomke.

“Na Trgu Slobode u Nikšiću 2. i 3.septembra svojim partnerima, poštovateljkama, poštovateljima, kritičarima, kritičarkama, prijateljima i publici svih generacija poklonićemo brojne koncerte sjajnih izvođača za nezaboravna sjećanja, zahvaljujući i kompaniji M tel kao oficijelnoj mreži Bedem festa koja obilježava jubilej 15. godina poslovanja u Crnoj Gori”, navode iz Bedem Festa.

Nikšić kao grad festivala, rock ‘n’ roll-a, najboljeg Nikšićkog piva koje je i ove godine uz Bedem fest kao i “obnovljenog Čelika” dostojan je da bude domaćin velikog jubileja za poštovanje, koncerta čuvenih Partibrejkersa koji obilježavaju 40.godina postojanja! Upravo je Zoran Kostić Cane svojom video najavom prvi projavio da se “Bedem fest spustio u grad”.

Uvjereni smo da će Crna Gora i Nikšić u danima održavanja Bedem festa biti epicentar dobrog zvuka, druženja, dobrih vibracija, ljubavi prema svima i za sve.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor