MUP formirao Komisiju za provjeru diploma

U Ministarstvu unutrašnjih poslova 18. januara 2022. godine formirana je Komisija za provjeru validnosti obrazovnih isprava policijskih službenika, saopšteno je iz MUP-a.

„Cilj komisije je detaljna provjera svih sumnjivih diploma, bez povlastica i izuzetaka. Ukoliko se nepravilnosti utvrde, policijski službenici biće procesuirani pred nadležnim tužilaštvom.

Na konstitutivnoj sjednici 24. januara, predsjednik Komisije, državni sekretar Zoran Miljanić, saopštio je da je njen cilj sveobuhvatna provjera postojećih diploma, te da je Komisija sastavljena od kompetentnih službenika i da se očekuje puna transparentnost njenog rada“, navode u saopštenju.

Kako dodaju, sve informacije o potencijalno falsifikovanim diplomama koje su medijima dostavljene iz drugih izvora, Komisija će detaljno provjeriti.

„U zavisnosti od potreba, Komisija će se konsultovati sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Zavoda za zapošljavanje, kao i ostalih relevantnih institucija koje mogu doprinijeti efikasnijem radu.

Prioritet provjera jesu diplome visokoškolaca, a u planu je i provjera diploma srednjih škola.

Prijave za provjeru validnosti diploma mogu se dostaviti Komisiji putem mejla prijava.diploma@mup.gov.me ili telefona 020 202 820. Svima koji dostave prijave Komisija garantuje anonimnost“, zaključuju iz MUP-a.

izvor: portalanalitika.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor