Mogući sajber napadi na EPCG, prešli na manuelno upravljanje

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović saopštio je da ga je direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost upozorio na mogućnost sajber napada na tu državnu kompaniju.

Đukanović: Prije ovog upozorenja, EPCG je pokrenula proceduru zaštite Đukanović: Prije ovog upozorenja, EPCG je pokrenula proceduru zaštite (Foto: EPCG)

„Obavještavam javnost da sam, kao predsjednik Odbora direktora EPCG, danas dobio poziv od direktora ANB, Sava Kentere, koji me je, tom prilikom, upozorio na mogućnost da EPCG bude predmet sajber napada koji je, prethodnih dana, izvršen na Vladu Crne Gore i druge državne institucije“, navodi Đukanović u saopštenju.

On je naglasio da je EPCG pokrenula proceduru zaštite prije upozorenja.

„Želim da naglasim da je, prije ovog upozorenja, EPCG je pokrenula proceduru zaštite, a nakon ovog razgovora sam dao nalog da naše elektrane pređu na manuelni sistem upravljanja“, dodaje Đukanović u saopštenju.

Predsjednik Odbora direktpra EPCG naglašava da će ta kompanija i pored svih potencijalnih problema nastaviti da, u opštem interesu, kvalitetno obavlja svoj posao.

izvor: rtcg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor