Mještani Bijedića najavili novu blokadu magistrale u Bijelom Polju

Iz Građanske inicijative „Zaštitimo Bijediće“ najavili su u nedjelju novu blokadu magistrale u Bijelom Polju, jer, kako su kazali, nemaju drugi način da se izbore za svoje prava, odnosno zaustave koncesionara da gradi kamenolom u njihovom mjestu.

„Koliko je Ministarstvu kapitalnih investicija i Ministru Ervinu Ibrahimoviću bitan Sjeverni region i kako spriječiti iseljavanje sa sjevera i zaštiti životnu sredinu i vazduh koji udišemo, govori i to da za ovo ministarstvo nije sporan Ugovor koji je su potpisali sa Koncesionarom firmom Elas“, naveli su iz Građanske inicijative „Zaštitimo Bijediće“.

Kako dodaju, s obzirom da je Bistrica prepoznata kao turističko mjesto i u toku je realizacija 20 miliona investicija, sigurni su da kamenolom i turizam ne idu zajedno, kao i proizvodnja zdrave hrane na koju bi se trebalo više obratiti pažnje.

„Iz tog razloga u nedjelju 4. juna u 10 sati na 30 minuta organizujemo novu blokadu glavne magistrale puta Bijelo Polje – Prijepolje. Izvinjavamo se svim našim sugrađanima koji će trpjeti zbog naše blokade, ali mi nemamo drugi način borbe.

Zbog koruptivnog sistema primorani smo da se za naša prava borimo kao i ostali na ulici. Očigledno da je raznim tajkunima u Podgorici cilj da sjever Crne Gore isele i da postane kao afričke države za eksploataciju raznih minerala, zato i građane na sjeveru dovode do teške ekonomske situacije i katastrofalnih puteva, koje mogu samo kamioni koristiti, da bi građani što prije napustili ovaj region“, naveli su iz Građanske inicijative.

Pozvali su sve građane Bijelog Polja da im se pridruže u blokadi magistrale, jer kako su poručili ovo nije samo borba građana Bijedića, Voljavca, Podbreza, Gubavča i Bistrice, već svih građana Bijelog Polja i građana sjevera Crne Gore, jer će koncesionari doći i ispred njihovih vrata“, navode u saopštenju koje je potpisao Krsto Tvrdišić predstavnik ove inicijative.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor