Milionsko ulaganje bjelopoljske Opštine u sport nije opravdano rezultatima

Mi smo opština čija je razvojna politika turizam i poljoprivreda, za koju je opredijeljeno 300 hiljada eura. Na drugoj strani, sa milion eura za sport mora i može više, kazao je DelićNa dnevnom redu sedme sjednice lokalnog parlamenta, koja ni juče nije završena, bili izvještaji o radu i finansijski izvještaji za prošlu godinu javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač lokalna uprava – „Centar za sport i rekreaciju“ i Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“, Turističke organizacije Bijelo Polje, DOO „Komunalno-Lim“ i DOO „Parking–servis“.

– Usvojeni su i izvještaj o realizaciji aktivnosti lokalnog plana o zaštititi biodiverziteta za period 2018-2022. godina, informacija o stanju primarne i sekundarne zdravstvene zaštite i bezbjednosti na teritoriji opštine. Na dnevnom redu našli su se predlozi odluka iz imovinsko pravne oblasti, izbor, imenovanja i razrješenja – kazao je Ernad Suljević, predsjednik SO Bijelo Polje.

Dosta diskusija utrošeno je na izvještaj o radu Centra za sport i rekreaciju, za koji je njegov direktor Marko Maslovarić kazao da je sačinio sve aktivnosti koje su odrađene u prošloj godini.

– Kada je sport u pitanju, prošla godina je bila aktivna i sadržajna. Sve postavljene zadatke smo ispunili, a sportisti ostvarili značajne rezultate, kroz logistiku klubovima, ali i finansiranjem, što sve vodi do razvoja sporta – kazao je Maslovarić.

Odbornik DF-a Vaso Obradović je kazao da fokus treba staviti na razvoj amaterskog sporta, na rad sa mladima i stvaranju zdrave sportske baze. Pohavle na rad Centra za sport i rekreaciju uputili su odbornici DPS-a Damir Mustajbašić i Asmir Pućurica.

I „Tisa“ na tapetu

Odbornici su usvojili i izvještaj o radu Dnevnog centra za djecu i omalidnu sa posebnim potrebama „Tisa“, koji je predstavio direktor Ensad Omerović. On je obrazlažući izvještaj kazao da postižu cilj koji su zacrtali a to je zaštita djece, promocija njihovih prava i inegracija u društvenu zajednicu. Omerović je demantovao natpise u nekim medijima, da je tokom izbornog štaba radio na dobijanju glasova za DPS u Mjesnoj zajednici Kukulje.

– Ako za to ima nekih dokaza, neka sve procesuiraju, iako je meni zanimljivo odakle ja u toj priči – kazao je on.

Prethodno je odbornik Pokreta Evropa sad Andrija Delić kazao da neće glasati za finansijski izvještaj „Tise“, dok se ne dokaže da li je Omerović učestvovao u bilo kojim radnjama vezanim za izborni dan.
Odbornik Demokrata Marko Ljujić je naglasio da kada je u pitanju FK Jedinstvo treba naći stabilnog sponzora.

– S obzirom na to da su ulaganja u sport milion eura, a gradonačelnik Petar Smolović je prekjuče ustvrdio da će biti dovedena u pitanje likvidnost opštine, postavlja se pitanje kako će se to odraziti na fudbal, ali i uopšte na sport u Bijelom Polju – kazao je Ljujić.

Odbornik Pokreta Evropa sad Andrija Delić uputio kritiku na visinu ulaganja u sport, za razliku od ulaganja u poljoprivredu, gdje se daje 300 hiljada eura.

– Nažalost, mi smo opština čija je razvojna politika turizam i poljoprivreda. Na drugoj strani, rezultati u sportu ne odražavaju visinu ulaganja. Sa milion eura za sport mora i može više – kazao je Delić.

Usvojen je izvještaj o radu Doma zdravlja, koji je podnijela direktor dr Mirjana Varagić, gdje su odbornici jednodušno uputili riječi podrške i pohvala na rad ove primarne zdravstvene ustanove.Takođe, usvojen je i izvještaj o stanju bezbjednosti na području opštine, koji je podnio načelnik Centra bezbjednosti Radovan Tončić. I za ovaj izvještaj odbornici su iznijeli riječi pohvale.

Sjednica se nastavlja danas u 12 sati, a na dnevnom redu je ostalo pet tačaka.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor