Milenko Bojić osuđen na 13 godina zatvora

Sudsko vijeće smatra da ništa nije promijenjeno u pravnom i činjeničnom smislu u odnosu na prvu presudu, koja je bila ista, saopštio je sudija Ivan AdamovićMilenko Bojić iz Kolašina, kome se sudilo za ubistvo Ranka Bojića, osuđen je juče u bjelopoljskom Višem sudu na 13 godina zatvora. Presudu je, u prisustvu državne tužiteljke Ljubinke Madžgalj, saopštio sudija Ivan Adamović.

– Osuđen je na 13 godina zatvora za ubistvo. Sudsko vijeće smatra da ništa nije promijenjeno u pravnom i činjeničnom smislu u odnosu na prvu presudu, koja je bila ista. Novoizvođeni dokazi nijesu dali osnova za mijenjanje činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije djela. Sud je, analizirajući sve, došao do zaključka da nije bilo ni olakšavajućih ni otežavajućih okolnosti i osudilo Bojića na istu vremensku kaznu kao ranije – saopštio je sudija Adamović.

Prvostepenu presudu od 13 godina ranije je ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio na ponovni postupak.

Psihijatar Gordana Konatar kazala je tokom pretresa da je okrivljeni Bojić bio u stanju uzbuđenosti, pod dejstvom emocija, ljutnje i straha.

– To stanje je moglo da dovede do otuđenja svijesti i uticalo na smanjenje kontrole upravljanja postupcima. Bio je i pored toga u uračunljivom stanju i nije imao trajnu ili privremenu duševnu bolest – kazala je Konatar.

Inače, ranije se sudilo braći Milenku i Marku Bojiću iz okoline Kolašina, kojima je na teret bilo stavljeno krivično djelo ubistvo. Milenko Bojić je tom prilikom osuđen na 13 godina zatvora, a Marko je oslobođen optužnice usljed nedostatka dokaza.

Ranko Bojić je pronađen mrtav 17. marta 2019. godine oko 6.45 časova pored puta, a prema optužnici, dan ranije drvenim motkama pretukao ga je Milenko Bojić.

– S umišljajem je lišio života Ranka Bojića, tako što ga je više puta drvenom motkom, dužine oko jedan metar, udarao po glavi i tijelu. Usljed ovih povreda, kod Ranka je nastupila smrt – piše u optužnici.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor