Biće još hapšenja, na ulicama 200 kriminalaca manje

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić siguran je da će u narednom periodu u Crnoj Gori biti još hapšenja. U emisiji “Link”, Radija Crne Gore saopštio je i da je Crna Gora danas bezbjednija zemlja nego što je bila prije dvije godine.

“Mi smo u protekle dvije godine imali 125 procesuiranih lica kada su članovi organizovanih kriminalnih grupa u pitanju i oko 80 osoba koje se vode kao članovi organizovanih kriminalnih grupa koji su zemlju napustili, jer nijesu bili na potjernicama. U Crnoj Gori, na našim ulicama, se trenutno nalazi 200 kriminalaca manje, uključujući i vođe kriminalnih grupa u odnosu na dvije godine ranije”, kazao je Adžić.

Ponovio je da su podaci od međunarodnih partnera ponovo od januara počeli da pristižu.

“Od tog januara mi skoro svakodnevno dobijamo podatke od partnerskih službi. Ja sam siguran da će i u narednom periodu biti hapšenja, ovo je proces koji je dotakao vrh debelog brijega i mnoga lica, za koja službe nijesu imale podatke koliko su uključeni u kriminalne organizacije, će biti privedena licu pravde”, poručio je Adžić.

Ponovio je i stav da u borbi protiv države nijedna kriminalna organizacija nema šansu.

“Da li može biti žrtava i sa  ove strane, naravo da ni to nije isključeno i da se to dešavalo i u mnogo bolje opremljenim državama. Ipak mi preduzimamo sve da zaštitimo ljude koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv kriminala”, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Vjeruje i da su kriminalne organizacije shvatile da u obračunu sa državom nemaju nikavu šansu.

Adžić kaže i da je zadovoljan saradnjom sa tužilaštvom, ali ona, kako dodaje nije ista na svim nivoima.

“Te promjene u tužilaštvu se osjećaju, za razliku od sudstva gdje te promjene idu sporije”, poručio je Adžić.

Kako ističe, malo je ljudi bilo spremno i željelo da se uključi u borbu protiv kriminala i korupcije, a morao se neko, kako dodaje, prihvati i tog posla.

Napredak, ističe on, evidentiran i u izvještajima EU.

“Ovo je oblast u kojoj se najviše napredovalo i rezultati su svakodnevno vidljivi građanima i čestitam svim ljudima koji učestvuju u ovom poslu i da se potrudim da im poboljšam uslove rada”, kazao je Adžić.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor