Mandić povodom Dana opštine: Berane dalo lekciju iz patriotizma i borbe protiv antisrpskog ekstremizma

Povodom Dana opštine Berane, predsjednik NSD Andrija Mandić čestitao je praznik predsjedniku Opštine Vuku Todoroviću, predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću i svim građanima Berana.

„Berane su grad koji je svima u Crnoj Gori dao lekciju iz patriotizma i borbe protiv antisrpskog ekstremizma.  Vasojevići predstavljaju bastion tradicije, morala i nikada nijesu dozvolili da se bilo ko poigrava sa njihovim najsvetijim vrijednostima. Tako nešto se prepoznaje i duboko cijeni na svim meridijanima gdje živi srpski narod“, istakao je Mandić.
Kako navodi, baš iz tog razloga, naročito je grad na Limu osjetio posledice pljačkaške tranzicije koju je sprovela bivša kriminogena vlast. On je kazao da uprkos izdašnim mogućnostima za privredni razvoj, nije se usmjeravalo dovoljno pažnje na ovu opštinu. Međutim, budućnost je pred nama-naveo je on.

„Povezivanjem sa regionom i podizanjem kapaciteta za nova radna mjesta, Berane mogu efikasno uhvatiti korak sa reformama koje donosi 21. vijek. Veće tržište podrazumijeva i veće potencijale, a resursi i bogatstva ovog kraja mogu dati veliki doprinos ekonomskim promjenama“, rekao je Mandić.

Predsjednik NSD naglašava da Berane nikada nije ustuknulo pred izazovima.

„Zato ima bogatu zbirku pobjeda i pjesama o slobodi što su zasluženo zauzele mjesto u epskoj istoriji. Baš to predstavlja veliki zalog za buduća pokoljenja koja će uz prave uzore znati da stvore još bolje i zdravije uslove za život na tim prostorima“, zaključuje Mandić u čestitki.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor