Ljekari odlaze iz Pljevalja jer neće u podstanare

Direktor pljevaljske bolnice Saša Grbović kaže da je projekat izgradnje nove bolnice dobar, ali da to nije dovoljno da se zadrže ljekari i da ta medicinska ustanova “funkcioniše na leđima petnaestak specijalista”

Izgradnjom stambene zgrade za zdravstvene radnike u Pljevljima riješio bi se problem nedostatka medicinskog kadra za narednih tridesetak godina, tvrdi direktor pljevaljske bolnice Saša Grbović.

Smatra da resorno Ministarstvo, Opština Pljevlja i velika pljevaljska preduzeća treba da pomognu u realizaciji tog projekta.

”Moramo naći način da zadržimo ljekare u Pljevljima. Moramo da budemo svjesni da mi kao grad, posebno sa ovim zagađenjem i odnosom centralnih vlasti prema nama nismo atraktivna sredina za život. Moramo ponuditi tim ljudima neke benefite da bi ostali u Pljevljima. Moja ideja je da se lokalna vlast i veliki privredni subjekti u Pljevljima uključe u tu priču uz resorno Ministarstvo i Vladu. Mora se u Pljevljima izgraditi zdravstvena zgrada za radnike, s tim da bi stan pripao nekom zdravstvenom radniku poslije 10 godina rada u Pljevljima”, rekao je.
Izvor:Vijesti
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor