Slučaj silovanja djevojčice: „Ako me ne poslušaš, oca ću ti ostaviti bez posla“

Žrtva ovog zločina je, kako nezvanično saznajemo, više od pola godine ćutala o onome što je trpjelaPedesetogodišnji Cetinjanin B.B. uskoro će se ponovo naći na optuženičkoj klupi Višeg suda u Podgorici zbog optužbe da je u periodu od pola godine više puta silovao djevojčicu.

Apelacioni sud uvažio je žalbu njegovog branioca na presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora i predmet vratio na ponovno suđenje.

Prvostepenom presudom optuženi je nakon krivičnog postupka, koji je bio zatvoren za javnost, oglašen krivim i osuđen na maksimalnu kaznu zatvora koja je propisana za krivično djelo silovanje.

Žrtva ovog zločina je, kako nezvanično saznajemo, više od pola godine ćutala o onome što je trpjela jer se bojala da će izvršilac djela ostvariti prijetnje i ubiti joj oca.

Pedesetogodišnjak je živio u neposrednoj blizini njene kuće i uspostavio je s njom kontakt šaljući joj lascivne poruke da je lijepa, da treba da gospodari njegovom kućom i da namjerava da se oženi njome kada postane punoljetna. Nedugo zatim prešao je na prijetnje i poruke „ako ne dođeš da me nešto poslušaš, ostaviću tvoje roditelje bez posla, a oca ću ti ubiti“.

Negirao optužbe

Optuženi je u istrazi negirao da je silovao djevojčicu i tvrdio da je njihov odnos bio na dobrovoljnoj osnovi, te da su njegove namjere bile jasne i da želi brak sa petnaestogodišnjom djevojčicom.

Tvrdi i da je njen otac bio upoznat sa njegovom namjerom se oženi djevojčicom kada ona napuni 18 godina.

Naveo je da je njihov odnos bio odnos upoznavanja, sticanja povjerenja i povezivanja za budući zajednički život.

Iz straha je pošla u njegovu kuću da mu preda potrepštine koje je prethodno kupila u prodavnici, a odmah po ulasku optuženi je nasrnuo na nju i zaključao vrata. Njeni napori da se odbrani od fizički nadmoćnog muškarca bili su bezuspješni. Ovo je bio samo početak užasnih dešavanja koja su se nastavila u naredno pola godine.

U svakodnevnim porukama koje joj je slao navodio je djevojčicu i da mu šalje i svoje vršnjakinje, što je ona, kako je ispričala pred istražiteljima, odbijala ne želeći da još neko ispašta kao ona. Nastavljeno je seksualno iskorišćavanje iako je djevojčica uporno pokušavala da se odbrani, ali njene suze i zapomaganje nijesu pokolebale pedesetogodišnjaka da prestane sa nasilnim seksualnim odnosom.

Kako je ispričala pred istražiteljima, prvi put nije pokazivao grubosti kao kasnije u njihovim odnosima, koje nije brojala. Njan konstantni strah i nasilje koje je trpjela, te promjenu raspoloženja, konačno je primijetio njen otac, koji je u pokušaju da sazna razlog pregledao njen telefon.

Našao je i poruku komšije i bilo mu je jasno da je uzrok njenog čudnog ponašanja povezan s njim.

Brat je na nagovor porodice pokušao da u razgovoru s njom sazna nešto više, a djevojčica mu je odmah ispričala kakav pakao je preživljavala prethodnih pola godine, nakon čega je slučaj prijavljen policiji.

Izvor:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor