Search
Close this search box.

Kriza vlasti u Mojkovcu: SO i juče bez kvoruma, SNP ne prisustvuje sjednicama

Skupština opštine Mojkovac ni juče nije imala kvoruma za odlučivanje, jer sjednici nijesu prisustvovali odbornici SNP-a. Problemi u funkcionisanju vlasti su počeli 14. aprila, kada je SNP prvi put napustio sjednicu SO zbog čega je ona prekinuta.

Tada su poručili da su nezadovoljni odnosom vladajuće većine prema toj partiji.

SNP-ov Milisav Ćorić kaže za naš portal da u toj stranci smatraju da nije dovoljno što su izabrani predsjednici Skupštine i Opštine kao i potpredsjednici, već se, kako je kazao, mora napraviti potpuni koncept i strategija daljeg djelovanja i razvoja i zajednički pristupiti realizaciji tih programa.

On je istakao da dok se oko tih važnih stvari detaljno ne dogovore, nijesu spremni da idu na svaku sjednicu i da, kako ističe, „po automatizmu glasaju za sve što se predloži“.

„Dosadašnji nedolasci ne dovode u pitanje izbornu volju građana niti su bilo kakav vid saradnje sa drugim subjektima mimo postojeće koalicije. Dalje djelovanje zavisi od konstruktivnosti pristupa koalicionih partnera“, poručuje Ćorić.

Problem i ulazak SNP-a u manjinsku vladu?

Lider mojkovačke URE Ivan Ašanin podsjeća da je SNP na lokalnim izborima 5. decembra prošle godine nastupio u okviru koalicije “Za budućnost CG” zajedno sa DF-om i ima tri odbornika.

Kada se konstituisala Skupština, kako je pojasnio, pitali su ih da li nastupaju sa zajedničkom listom ili odvojeno.

“Rekli smo im ukoliko nastupate odvojeno onda sa te liste ne bi mogao biti gradonačelnik, oni su odgovorili da nastupaju zajedno i ta lista je dobila mjesto gradonačelnika, i Delić iz DF-a je predsjednik opštine”, objašnjava on za Antenu M.

Smatra da su razlozi njihovog nedolaska na sjednice unutarpartijski nesporazumi i problemi, te ulazak SNP-a u manjinsku vladu.

“Ja smatram da lokalnu političku scenu treba odvojiti od globalne i državne političke scene, međutim, očito da su izbori u Beranama razlog za njihov nedolazak iz razloga što je i lider SNP-a Vladimir Joković rekao da ukoliko SNP ne bude dio lokalnih vlasti u Beranama definitivno će preispitati koaliciju u Mojkovcu i Nikšiću. Smatram da je to osnovni razlog, ne negiram da nema problema unutar koalicije ali sve što je na lokalnom nivou smatram da se može prevazići”, navodi Ašanin.

Dodaje da treba sačekati, jer je kaže prošlo tek mjesec od kako je održana posljednja sjednica.

“Ja razumijem SNP, ako Demokratama ne odgovara koalicija sa SNP-om u Beranama, a odgovara u Nikšiću i Mojkovcu, onda to nije dosljedna priča. Ukoliko se to sve prevaziđe razgovorima ima nekoliko političkih opcija. Neka priznaju da nijesu sastavni dio izborne liste i onda će biti ponovno miješanje karata. Da li SNP ima namjeru prekompozicije lokalne parlamentarne većine eventualno sa DPS-om ostaje da se vidi… ja stvarno ne bih želio da spekulišem”, dodaje Ašanin.

Jučerašnjoj sjednici SO nijesu prisustvovali ni odbornisi DPS-a.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor