Krivokapić razriješio Sekulovića, a imenovao sebe za rukovodioca resora za pravdu

Premijer Zdravko Krivokapić odredio je sebe za rukovodioca Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, čime ta funkcija prestaje ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću.

Foto: pobjeda.me
Foto: pobjeda.me

U dokumentu koji je datiran na 22. januar navedeno je da se „na osnovu člana 29 stav Zakona o državnoj upravi određuje prof. dr Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore, da rukovodi radom Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, do izbora ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava“.

U Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava poslato je obavještenje o ovome datirano na 24. januar, a potpisuje ga zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić.

Donošenjem ovog akta, kako je precizirano, prestaje da važi akt broj 01-3608 od 25. juna 2021. godine.

Foto: pobjeda.me
Foto: pobjeda.me

Sekulović je preuzeo poziciju rukovodioca Ministarstva pravde, ljudskihi manjinskih prava nakon što je Vladimir Leposavić smijenjen sa funkcije ministra 17. juna zbog negiranja genocida u Srebrenicu.

Sekulović je jedan od tri ministara, uz ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića, koji je podržao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i njegov predloženi model manjinske vlade.

Abazović je prošle sedmice u javnosti predstavio prijedlog formiranja manjinske vlade, koji je naišao na oštru reakciju aktuelnog premijera i dijela ministara, kao i građana koji su počeli sa organizacijom protesta u više gradove braneći, kako navode, izbornu volju od 30. avgusta 2020. godine.

Izvor: pobjeda.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor