Search
Close this search box.

Inspirisani prirodom – Crnogorski Telekom vas poziva da reciklirate!

Donesite stari telefon u Telekom poslovnicu, a od nas dobijate biljku na poklon, 10 GB i eko popust na odabrane modele iz naše ponude.

 

Foto: Telecom Crne Gore

Šta radite sa starim mobilnim uređajima?

Prema procjenama Međunarodnog foruma za električni i elektronski otpad (WEEE), 2022. godine je približno 5,3 milijarde mobilnih telefona širom svijeta završilo kao e-otpad, od čega se manje od 20% reciklira! Električni i elektronski otpad su najbrže rastuća kategorija otpada u EU, najčešće završavaju na deponijama i bez daljeg tretmana imaju izuzetno negativan uticaj na životnu sredinu.

Reciklaža je IN. E-otpad OUT. Pridružite nam se u zelenoj akciji!

U Crnogorskom Telekomu brinemo o životnoj sredini i recikliramo. Kampanjom „Inspirisani prirodom“korisnike podsjećamo na reciklažu, edukujemo i motivišemo. Korisnici stare telefone mogu donijeti i odložiti u posebne kutije u Telekom poslovnicama, zauzvrat dobijaju biljku na poklon – mali, zeleni znak pažnje. S tim ide i 10 GB po uređaju i osjećaj da zajedno radimo pravu stvar. Odlaganje starih mobilnih telefona u našim poslovnicama znači da će uređaji biti povjereni licenciranim agencijama, koje na ekološki prihvatljiv način tretiraju e-otpad.

Eko popusti

Korisnicima koji se odluče da u nekoj od poslovnica odlože stare i oštećene mobilne uređaje, a potreban im je novi telefon, dostupni su i popusti na sedam modela mobilnih telefona.

Detaljnije informacije o modelima za koje važi eko popust mogu se naći na linku.

Pozivamo vas da zajedno učinimo sve što možemo kako bi sačuvali zeleno životno okruženje za buduće generacije!

#GreenMagenta je naš način da budemo odgovorni prema prirodi i zajednici

Crnogorski Telekom godinama unazad investira u ESG koncept održivog poslovanja, koji podrazumijeva praćenje niza faktora, koji se tiču zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

U Telekomu koristimo 100% električnu energiju iz obnovljivih izvora. Kupovinom sertifikata na međunarodnom tržištu i plaćanjem električne energije po zelenoj tarifi, od 2020. smanjili smo emisiju C02 za 7.000t, odnosno za 90%, što je ekvivalent sadnji nekoliko desetina hiljada stabala!

Implementacijom modernih sistema i tehnologija u Data centru kroz projekte cloudifikacije, modernizacije rashladnih uređaja, te optimizaciju prostora, zatim uvođenjem free cooling principa hlađenja na udaljenim lokacijamai gašenjem legacy tehnologija, kao što je 3G, dodatno je smanjena potrošnja energije.

Redukcija CO2 u Crnogorskom Telekomu, sprovodi se i kroz niz ostalih kompanijskih aktivnosti. Tokom prethodne tri godine odloženo je preko 110t otpada na propisan načini uz optimizacije, koje su rezultat visokog nivoa digitalizacije internih i eksternih procesa, ostvarene i značajne uštede u potrošnji papira (75% naših korisnika koristi elektronski račun).

 

Izvor: ANALITIKA PORTAL

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor