Imovina porodice Draginje Vuksanović – Stanković: Milioni od poliklinike, svi stambeno obezbijeđeni

Poliklinika “DR Vuksanović”, koja je u vlasništvu Milice Vuksanović, majke poslanice SDP-a Draginje Vuksanović – Stanković, u posljednjih pet godina prihodovala je oko 3,27 miliona eura.
To se može vidjeti u finansijskim izvještajima te privatne laboratorije, koji su dostavljeni Upravi prihoda i carina Crne Gore, a u koje je uvid imao portal PRESS.

Na sajtu Poliklinike piše da građani mogu da rade hematološke, biohemijske, imunološke i alergološke analize. Takođe, rade se i analize tumor markera i hormona, ali i ispitivanje u oblasti mikrobiologije.

U bilansu uspjeha može se vidjeti da je u prošloj godini Poliklinika ostvarila prihod od 800.113 eura, a godinu ranije 583.035 eura.

Bilans uspjeha

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Milica Vuksanović je upisana i kao vlasnik i kao izvršni direktor Poliklinike, dok je njen sin Savo Vuksanović ovlašćeni zastupnik.

Draginjin brat Savo Vuksanović je suprug Tatjane Vujanović – Vuksanović, kćerke sada bivšeg predsjednika države Filipa Vujanovića.

Kupovina novog stana

Uprava za katastar i državnu imovinu Crne Gore bilježi da su Savo i Tatjana nedavno kupili stan od 114 kvadrata, garažu od 13 m2 i nestambeni prostor od 7 m2 u novoj osmospratnoj zgradi, odnosno kompleksu “Green Level” , koji je sagrađen u neposrednoj blizini “Bemax parka” u Podg

orici.

Radi se o nekretninama koje su vrijedne skoro 200.000 eura.

Sa druge strane, u imovinskom kartonu Draginje Vuksanović – Stanković može se vidjeti da posjeduje dva stana, koja je stekla kupovinom – jedan trosoban od 100 kvadrata, a drugi dvosoban od 69 m2.

Na veći stan je upisan teret, odnosno “Zabilježba neposredne izvršnosti notarskog zapisa Ugovora o poklonu za slučaj smrti UZZ Br. 253/2018 od 08.05.2018. godine”, u korist njene kćerke K. A.

Osim stanova, Draginja Vuksanović posjeduje i dva parking prostora i manju tehničku prostoriju.

Njen suprug, bivši vrhovni državni tužilac Ivica Stanković vodi se kao vlasnik dva stana – jedan trosoban od 124 m2, a drugi dvosoban od 78 m2.

Ivica Stanković posjeduje i oko 38.716 kvadrata zemljita (nekoliko parcela), koje je stekao nasljedstvom.

izvor.adrio tv

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor