„Imenovanje Orlandića dokaz saradnje na relaciji URA-SNP-DPS“

Vraćanje Radovana Orlandića na čelo Barske plovidbe dokaz je jasnog dogovora na relaciji URA-SNP-DPS, saopštio je predsjednik Odbora Prave Crne Gore Bar Vukan Golubović. Protiv Orlandića postoje tri krivične prijave zbog prethodnog rada u toj kompaniji.

„Radovan Orlandić je odlukom 43. Vlade Crne Gore iz juna ove godine vraćen u „Barsku plovidbu”. On je već jednom bio u Odboru direktora „Barske plovidbe” u periodu od 30. juna 2016. do 30. juna 2017. godine, kada je vlast na državnom nivou bila u rukama DPS-a. Poznato je da je protiv Orlandića podnijeto više krivičnih prijava, od kojih su najmanje tri pod istragom tužilaštva. Jedna od njih odnosi se na prekoračenje ovlašćenja prilikom zaključenja aneksa ugovora sa kompanijom “Sea Pioneer”, kojoj je potpisao sniženje cijene zakupa, protivno volji većine članova Odbora direktora i tako nanio štetu kompaniji“, saopštio je Golubović.

Kako kaže, odluka 43. Vlade da vrati u upravu Barske plovidbe ovakvog veterana DPS-a, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i prekoračenje ovlašćenja u službi tokom prethodnog mandata, jasan je pokazatelj političkog dogovora na relaciji URA – SNP – DPS pa i sada u tehničkom mandatu.

„Građani 30. avgusta nisu glasali da se korumpirani funkcioneri DPS-a vraćaju na vlast. Glasali su da se korumpirani kadar DPS-a razriješi svih važnih državnih funkcija te ovo, još jedno u nizu imenovanje DPS kadra predstavlja neviđenu prevaru izborne volje naroda.Da je Jokoviću i Abazoviću zaista stalo do vraćanja narodu i izbornoj volji od 30. avgusta ne bi i dalje krčili put DPS- u, i davali mu vještačko disanje kroz vraćanje njihovih korumpiranih kadrova na rukovodeće pozicije najvažnijih državnih firmi“, zaključeno je u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor