GO Evrope sad: Milatović kandidat za predsjednika

Glavni odbor Pokreta „Evropa sad“ jednoglasno je podržao kandidaturu Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore, saopšteno je iz tog pokreta.

Kako navode, odluka je donijeta nakon što je Predsjedništvo Pokreta uputilo predlog članovima Glavnog odbora koji su na vanrednoj sjednici ocijenili da je „ovo najbolja i najispravnija odluka, posebno imajući u vidu da je čovjek njegovih profesionalnih i ličnih osobina neko ko će na dostojanstven način upravljati Crnom Gorom u narednih pet godina“.

Podsjećaju, da je na lokalnin izborima održanim u oktobru Milatović predvodio snage koje su, kako kažu u Pokretu ES, nakon više decenija pobijedile DPS u glavnom gradu.

„U politiku sam ušao na poziv građana, i osjećao sam odgovornost da poslušam njihov glas koji je akumuliran i kroz organe partije. Siguran sam da ćemo okupiti snagu koja se pokazala kao nesalomiva, uprkos nepravdi koja je pokazala svu slabost sistema i običnog građanina kakav je i Milojko Spajić“ izjavio je Milatović.

„Evropa sad“ objavila je i biografiju Jakova Milatovića, u kojoj navode da je rođen 1986. godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju sa diplomom Luča.

Osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, sa prosječnom ocjenom 10 i bio je student generacije. Dobitnik je brojnih domaćih priznanja i inostranih stipendija.

Kao stipendista američke vlade boravio je na Univerzitetu savezne države Ilinois, kao stipendista austrijske vlade na Univerzitetu u Beču, a kao stipendista Evropske komisije na Univerzitetu u Rimu.

Magistarske studije u oblasti ekonomije završio je na Univerzitetu Oksford kao stipendista britanske vlade.

Radio je u NLB banci, Dojče banci, a onda u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Druga iskustva i usavršavanja sticao je u okviru njemačke Fondacije Konrad Adenauer, Londonske škole ekonomije, Univerziteta u Pekingu, Liderske akademije Univerziteta Standford, i drugih.

Autor je više stručnih radova i ko-autor je dvije knjige.

Pokrivao je poziciju ministra ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore od decembra 2020. do aprila 2022. godine.

Oženjen je i otac troje djece.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor