Država će danas oduzeti zalihu duvanskih proizvoda bez akciza, vrijednu više desetina miliona eura

Država će danas oduzeti zalihu duvanskih proizvoda bez akciza, vrijednu više desetina miliona eura, saopštili su iz Vlade. Slobodna carinska zona Bar došla je u žižu zbog sve češćih otkrivanja švercovanih cigareta u kontejnetskim pošiljkama.

Podsjetimo da su, takđe, nestajale velike količine gigareta iz skladišne zone, kada su sa nestankom povezivani i pojedini carinici povezani sa direktorima pojeinih preduzeća.

Prema nalazu Globalne inicijative, suzbijanje krijumčarenja cigareta u Crnoj Gori izazov je za policiju i nadležne institucije. Crna Gora je bila ozloglašeno središte za krijumčarenje cigareta, i zato što je tranzitna zemlja, ona je „jeftina“ za legalno proizvedene cigarete, ali se ilegalno trgovalo i drugima vrstama cigareta, porizvedenim van zemlje, kako bi se izbjegli carina i akcize.

Iz Vlade su najavili da će premijer Dritan Abazović, ministri finansija i unutrašnjih poslova, Aleksandar Damjanović Filip Adzić, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević danas posjetiti Slobodnu carinsku zonu u Luci Bar.

UPC je naložila Carinarnici Bar da oduzme duvanske proizvode na zalihama koje vrijede više desetina miliona eura, prethodno ne produživši rok za skladištenje duvanskih proizvoda u Slobodnoj carinskoj zoni – naveli su iz Vlade.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor