DRI: IJZ od pet preporuka realizovao jednu potpuno i dvije djelimično

Državna revizorska institucija je izvršila II kontrolu realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji Efektivnost funkcionisanja aplikacije za evidenciju rezultata PCR testiranja na Covid-19.

Institut za javno zdravlje Crne Gore, kao subjekt revizije nije dostavio u propisanom roku – 24.12.2022. godine, Izvještaj II o realizaciji preporuka. Urgencijom rukovodioca Kolegijuma subjektu je dat novi rok – 07. februar 2023. godine, na koji je subjekat Izvještaj II o realizaciji preporuka dostavio u roku urgencije na propisanom obrascu.

„Nadležni Kolegijum DRI u sastavu dr Branislav Radulović (rukovodilac Kolegijuma) i dr Milan Dabović (član Kolegijuma) zaključio je da subjekat revizije (Institut za javno zdravlje Crne Gore) za predmetnu reviziju Efektivnost funkcionisanja aplikacije za evidenciju rezultata PCR testiranja na Covid-19, u izvještajnom periodu od usvajanja Izvještaja DRI (24.12.2021. godine), zaključno sa 06.02.2023. godine, od ukupno pet izdatih preporuka, realizovao jednu preporuku DRI, dvije preporuke je djelimično realizovao, za jednu preporuku nije utvrđen status realizacije, dok jedna preporuka nije realizovana. Nadležni kolegijum je naložio da subjekat revizije – Institut za javno zdravlje Crne Gore dostavi Izvještaj III o realizaciji četiri preporuke do 24.06.2023. godine“, naveli su iz DRI.

Izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor