Đurović: Riješiti komplikovane odnose između Vlade i Skupštine

Osnov za konačan izlazak države iz institucionalne krize mora biti dijalog, poručila je Danijela Đurović, poslanik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP). Kako je istakla, u toku ove godine očekuje razrješenje vrlo komplikovanih odnosa između zakonodavne i izvršne vlasti.

Prema njenom mišljenju, u Crnoj Gori je uočljivo vrlo snažno deklarativno zalaganje za ulazak u EU, ali istinski nije napravljen nijedan korak u tom pravcu.

Nije nepoznanica da je u Evropskoj uniji izražen skepticizam u pogledu proširenja. Značajne promjene i nestabilnost i okviru same EU, odlazak Angele Merkel, kao dominantne figure u evropskom političkom svijetu, i budući izbori u Francuskoj za Crnu Goru znači da su šanse da budemo sledeća članica EU sve neizvjesnije – rekla je Đurović.

Đurović smatra da je Crna Gora izglasavanjem Tužilačkog savjeta na samom kraju 2021 godine uhvatila poslednji voz koji vodi u Evropskoj uniji.

– Crnoj Gori je potrebna stabilnost u svakom smislu, a prvenstveno u političkom, iako je realnost upravo suprotna. Očekujem vrlo skoro sjednicu Tužilačkog savjeta na kojoj će biti izabran novi v.d. VDT-a, ali i da sam TS počne da radi svoj posao jer je već duže vrijeme bio u blokadi. Vrlo je slična situacija i sa Sudskim savjetom, kao i sa Ustavnim sudom, gdje su još uvijek u toku procedure izbora novih sudija, a za šta je potrebno i vrijeme i dijalog koji mora biti osnova da država napokon izađe iz institucionalne krize – zaključila je Đurović.

Uzvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor