Srzentić: Ohrabruje odluka AEM-a, mizoginija se ne može i ne smije tolerisati

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić kazala je da ohrabruje brza reakcija Agencije za elektronske medije i odluka koja ograničava emitovanje određenih sadržaja televizije Happy televizije.

Javnost, prema njenim riječima, treba da zna da programski sadržaji moraju biti uređeni po evropskim standardima, a komercijalni emiteri da postoje mehanizmi za kontrolu koji će štititi javne interese, u skladu sa tim standardima.

Dok stvaramo sistemske uslove da mediji slobodnije ali i odgovornije rade svoj posao, treba pažljivo da biramo sadržaje koje gledamo u našim domovima, i da ne prihvatimo kao normalno pomjeranje granica na štetu poštovanja ljudskih prava bilo koje osobe ili grupe – navela je Srzentić na Tviteru.

Ova situacija je, naglašava, posebno značajna jer se odnosi na žene – jednu od najranjivijih grupa izloženoj stereotipima, uvredama i nasilju.

– Moja, ali i obaveza svih u javnom prostoru je da štitimo prava svih žena – mizoginija se ne može i ne smije tolerisati – poručuje ministarka.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor